Ecstatic dance … met me mee!

Ik kende het niet. Het klonk nogal hippie achtig. En, inderdaad, dat is het ook wel : al dansend op exploratie gaan en verbintenis zoeken, met jezelf en/of de anderen. Met maar 3 regels ‘no shoes, no booze, no chitchat’.
Eerlijk gezegd, ik was blij dat Johan me op de dansvloer duwde. (Voor de vrienden: ja, onze Johan uit Gent). Letterlijk, want anders was ik direct terug zu hause. Met al die flodderbroeken, haarsjaals en wierook stokjes. Maar al vrij snel kwam ik mee in the flow. Echt! Vooral dankzij DJ Martyn. Je voelde direct dat dit een echte ‘Burning Man’ DJ is. Jullie kennen toch Burning Man? Dat zotte festival in de Black Rock Desert in Nevada, US. Midden in de woestijn. Crazy!
Drie uur lang werd er gedanst, zonder een woord te zeggen en met enkel plat water. Ik danste met mijn ogen dicht. En die 3 uren vlogen voorbij. Verbazingwekkend! Ik heb gehuppeld, geshaked, in het rond gesprongen, gezwierd, zoals ik dat al sinds mijn kindertijd niet meer heb gedaan (… toch niet nuchter…) En dat allemaal in een groep van wildvreemde mensen. Dàt was mijn woensdag avond. En ik genoot met volle teugen!

29-04-2016-ecstatic-dance-antwerp-dj-martyn_0 ecstetic-dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 7 =